Paula Laning schrijft

De (on)zin van biografieën

[us_post_title]

Bekende Nederlanders publiceren massaal biografieën

Martien Meiland, Henny Huisman, André van Duin, Rob de Nijs; over vele bekende Nederlanders verschijnen de laatste tijd  biografieën. Afgelopen voorjaar las ik een ingezonden brief in de Volkskrant. Hierin reageert een lezer op de stop bij uitgevers van het ongevraagd sturen van manuscripten door onbekende schrijvers. 

De lezer (zelf schrijver) stelt hierbij kritische vragen over de manuscripten van de bekende Nederlanders.

Onbekende Nederlandstalige schrijvers die met jaren van toewijding aan hun boeken werken worden niet eens gezien of gelezen door de uitgevers. Maar van bekende Nederlanders worden doorlopend biografieën gepubliceerd? 

Alleen een bekende naam staat in de top-10 van de bestsellers en wordt genomineerd voor landelijke prijzen, zoals de NS publieksprijs?

[us_image image=”9959″ onclick=”custom_link” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.oergezelligboekenwinkel.nl%2Fnederlandse-schrijvers%2Fpaula-laning%2F|title:Paula%20Laning”]

Te veel schrijvers en te veel manuscripten?

Er zijn in Nederland en België veel schrijvers en er worden veel manuscripten verstuurd. Ook de kwaliteit van de manuscripten en uitgegeven boeken is niet altijd goed. Niet iedere schrijver is even kritisch en er zijn uitgevers, die zonder te redigeren boeken publiceren. 

Maar ik ben juist mijn boekenwinkel begonnen, omdat ik vind, dat er wel heel veel mooie boeken zijn geschreven door Nederlandstalige schrijvers. De schrijver moet vervolgens zelf de promotie en verkoop organiseren. Budget, tijd en kennis ontbreekt hierbij vaak.

En deze schrijvers verdienen een veel groter podium, dan dat ze nu krijgen!

[us_separator size=”small”]

Boeken van onbekendere Nederlandstalige schrijvers

[us_image image=”9963″]

Nee, ik heb de biografieën van Martien Meiland, Henny Huisman of welke BN’er dan ook, niet gelezen. Ze staan ook niet op mijn tbr lijstje. Dus ik heb ook geen enkele intentie om mijn mening over deze boeken te geven. 

Wel heb ik als missie om veel meer aandacht aan de onbekende Nederlandstalige schrijvers (dus Nederlanders en Vlamingen) en zijn of haar boeken te geven, dan dat ze nu krijgen. Niet alleen omdat schrijvers met hart en ziel hun boeken schrijven, maar ook omdat ik de lezer zoveel meer wil laten zien, dan standaard in de boekenwinkels te koop is. Als je verder kijkt dan de boeken, die je keer op keer op je tijdlijn te zien krijgt als reclame, of hoog in de zoekresultaten staan, dan gaat er een hele wereld voor je open.

Verrassende onbekende boekenpareltjes

Ik zou zeggen, kijk op mijn website rond, want er staan zulke mooie pareltjes tussen in diverse genres en voor alle leeftijden, die je zullen verrassen!
Houd je van thriller, kijk dan eens naar de boeken van Ingrid Mulder, of Beroepsminnaar van Jeroen Scholte.
Jagritta Olthof heeft haar eigen uitgeverij opgericht en al twee zeer mooie boeken geschreven: In de schaduw van de driehoek en De rest van de waarheid.
Monte Visser schrijft zowel verhalenbundels als spannende jeugdboeken en publiceert deze boeken in eigen beheer.
Ook de voorleesboeken van Nancy Heinsman (Sofie en haar helden en Sofie & Bo en de betoverde laarsjes) zijn in haar eigen bedrijf uitgegeven. 

Dit zijn nog maar enkele voorbeelden. Stuk voor stuk kwalitatieve boeken, die voor jezelf of voor een ander een groot cadeau zijn. 

En mocht je er niet uitkomen, dan kan je me altijd een berichtje sturen, en ik zoek mee naar jouw volgend boek. 

(c) Ilona Bouwers – OERgezellig (26/10/2021)

Persoonlijke verhalen van onbekende Nederlanders

[us_grid post_type=”ids” ids=”8192,8318,8447,8136″ items_layout=”9675″ columns=”4″]

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *