Educated drugdealer

Educated drugdealer – Ellen Kruize

[us_post_title]

Verhalen van een apothekersassistente

Deze keer is het OERboek: Educated drugdealer van Ellen Kruize. Een bundel van verhalen van een apothekersassistente.

Gelukkig kom ik zelf niet zo vaak in de apotheek.
Het is voor mij dan ook een plek waar ik alleen kom, als het moet, keurig mijn gegevens vertel, het vriendelijke advies van de apothekersassistente aanhoor en zo snel mogelijk met het witte papieren zakje inclusief inhoud naar huis ga.

Ik weet weinig tot niets van het vak van de apothekersassistente en de werkwijze.

[us_image image=”10019″ size=”shop_single”]

Ellen Kruize heeft hier voor mij verandering in gebracht, door haar boek Educated drugdealer.
Op een duidelijke en goed te lezen manier beschrijft Ellen hoe zij zelf  apothekersassistente is geworden en wat het vak inhoudt. Op een integere manier beschrijft Ellen de verhalen van een apothekersassistente. Niets geromantiseerd, maar eerlijke ervaringen, die herkenbaar zullen zijn voor mensen uit het vak.

Zoals Ellen zelf aangeeft, zijn er meerdere vakgebieden, waar je als apothekersassistente aan de slag kunt, zoals de dienstapotheek, de militaire apotheek e.d..
Aan het eind van het boek lees je dan ook nog een aantal gastblogs van andere apothekersassistenten.

[us_image image=”10022″ onclick=”custom_link” link=”url:https%3A%2F%2Fyoutu.be%2Fkz8tao8iu1A|title:Interview%20Ellen%20Kruize|target:_blank”]

Interview met Ellen Kruize

Ellen is één van de meest gedreven en enthousiaste schrijfsters, die ik ken. Over ieder idee is ze enthousiast en verleent dan ook direct haar medewerking.

Toen ik aangaf, dat ik weer interviews ging inplannen, was ze één van de eerste om in te haken.

Laat je het weten of je vragen hebt over het interview? Natuurlijk zijn we altijd benieuwd naar jouw reactie.

Meer informatie over Educated drugdealer: Verhalen van een apothekersassistente
[us_image image=”9111″ size=”medium” onclick=”custom_link” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.oergezelligboekenwinkel.nl%2Fproduct%2Feducated-drugdealer-ellen-kruize%2F|title:Educated%20drugdealer%20-%20Ellen%20Kruize”]

Educated drugdealer – Ellen kruize € 19,50


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Eén reactie op “Educated drugdealer – Ellen Kruize”

 1. Maja Valkenborg

  Lades vol doosjes, vitrines vol tubes, witte jassen en een mysterieuze sfeer; ik heb het natuurlijk over de apotheek. Van lotions voor waterpokken tot gefluisterde vragen om Viagra, als apothekersassistente maak je het allemaal mee. Altijd al willen weten wat er nu precies gebeurt als een arts een recept voorschrijft tot je het mee naar huis krijgt? Schrijnende, leuke, sappige ervaringsverhalen lezen? Dan heb je het juiste boek gevonden! Geen geromantiseerde verhalen, maar gewoon zoals het er aan die kant van de balie aan toe gaat.

  Wat heb ik genoten van dit boek. Ik heb er ook heel veel van geleerd. Nooit geweten dat er zoveel bij komt kijken. Het lijkt in de apotheek zo makkelijk. Het begint al met de opleiding. Wat een pittige opleiding zeg. Wat ik wel heel leuk vind voor deze beroepsgroep zijn de stages. En de praktijkopleiding in Groningen. Wat leer je daar veel van. Vooral van elkaar.Ik was ook verbaasd over de verschillende apotheken er zijn.

  De invloed van de zorgverzekeraars is inmiddels zo groot geworden. Waardoor er veel miscommunicatie plaatsvindt. Met name in het begin (2005). Ik moet eerlijk toegeven dat ik het in het begin ook niet begreep. Vervelend is het dat deze assistenten het op een goede mogelijk manier moeten uitleggen aan de cliënt. Wat bij sommige mensen echt niet gemakkelijk is.

  De gast blokken waren leuk om te lezen. De verschillende mensen die van hun vak houden. En dat op hun elke manier ervaren.
  De anekdotes waren soms hilarisch. Knap dat je dan je gezicht in de plooi kan houden. Maar sommige ook triest. En dan mooi om te lezen hoe er dan uit alle macht wordt geprobeerd te helpen.

  De agressie tegen hulpverlener is steeds erger geworden. En helaas ook in deze beroepsgroep.
  Het zou fijn zijn als mensen leren dat de mensen die willen helpen, mensen zijn. Zij die en hun best voor ons. Een beetje vriendelijkheid en geduld kan geen kwaad

  Het is echt een boek voor iedereen die meer wil weten over deze bijzondere beroepsgroep. Met de vele leuke kanten. Maar ook de trieste en moeilijke kanten.

  Het boek is zeer toegankelijk voor iedereen. Het leest makkelijk weg door de korte hoofdstukken en de duidelijke uitleg.

  Van mij 5 sterren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *