Vorig bericht
De Wonderparaplu – Fiona Hack
Volgend bericht
De leeslijst

1 reactie. Reactie plaatsen

 • Maja Valkenborg
  27 juni 2022 08:34

  Lades vol doosjes, vitrines vol tubes, witte jassen en een mysterieuze sfeer; ik heb het natuurlijk over de apotheek. Van lotions voor waterpokken tot gefluisterde vragen om Viagra, als apothekersassistente maak je het allemaal mee. Altijd al willen weten wat er nu precies gebeurt als een arts een recept voorschrijft tot je het mee naar huis krijgt? Schrijnende, leuke, sappige ervaringsverhalen lezen? Dan heb je het juiste boek gevonden! Geen geromantiseerde verhalen, maar gewoon zoals het er aan die kant van de balie aan toe gaat.

  Wat heb ik genoten van dit boek. Ik heb er ook heel veel van geleerd. Nooit geweten dat er zoveel bij komt kijken. Het lijkt in de apotheek zo makkelijk. Het begint al met de opleiding. Wat een pittige opleiding zeg. Wat ik wel heel leuk vind voor deze beroepsgroep zijn de stages. En de praktijkopleiding in Groningen. Wat leer je daar veel van. Vooral van elkaar.Ik was ook verbaasd over de verschillende apotheken er zijn.

  De invloed van de zorgverzekeraars is inmiddels zo groot geworden. Waardoor er veel miscommunicatie plaatsvindt. Met name in het begin (2005). Ik moet eerlijk toegeven dat ik het in het begin ook niet begreep. Vervelend is het dat deze assistenten het op een goede mogelijk manier moeten uitleggen aan de cliënt. Wat bij sommige mensen echt niet gemakkelijk is.

  De gast blokken waren leuk om te lezen. De verschillende mensen die van hun vak houden. En dat op hun elke manier ervaren.
  De anekdotes waren soms hilarisch. Knap dat je dan je gezicht in de plooi kan houden. Maar sommige ook triest. En dan mooi om te lezen hoe er dan uit alle macht wordt geprobeerd te helpen.

  De agressie tegen hulpverlener is steeds erger geworden. En helaas ook in deze beroepsgroep.
  Het zou fijn zijn als mensen leren dat de mensen die willen helpen, mensen zijn. Zij die en hun best voor ons. Een beetje vriendelijkheid en geduld kan geen kwaad

  Het is echt een boek voor iedereen die meer wil weten over deze bijzondere beroepsgroep. Met de vele leuke kanten. Maar ook de trieste en moeilijke kanten.

  Het boek is zeer toegankelijk voor iedereen. Het leest makkelijk weg door de korte hoofdstukken en de duidelijke uitleg.

  Van mij 5 sterren

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

De waardering van www.oergezelligboekenwinkel.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 16 reviews.