Ik koop geen boeken

Ik koop geen boeken

[us_post_title]

“Ik koop geen boeken”. “Er staan genoeg boeken in mijn kast”. “Ik ben lid van de bibliotheek”. “Mijn vriendin geeft me regelmatig boeken”. “In de kringloop zijn de boeken veel goedkoper”.

Dit soort reacties krijg ik 9 van de 10 x te horen als ik met mijn boekenkraam op een markt of evenement sta. Mensen zeggen allemaal veel te lezen, maar kopen: Ho maar! En ik begrijp het helemaal. Boeken zijn zeker niet goedkoop en ik heb zelf ook nog een stapel liggen, om te lezen. Mijn boekenkast (die ik deel met mijn leesgrage dochter) puilt ook uit en ik heb nog een andere belangrijke reden, om niet zoveel nieuwe spullen te kopen: Ik probeer op zoveel mogelijk gebieden te consuminderen.

Kan ik je een beetje bewuster maken?

En toch hoop ik je een klein beetje bewust te maken met deze blog over het wel of niet kopen van een boek.

Natuurlijk kan ik niet in jouw portemonnee kijken en zoals gezegd kan ik mij echt voorstellen, dat je niet te veel geld aan een boek wilt besteden. Misschien zou mijn eerste reactie ook zijn: Ik koop geen boeken!

[us_image image=”10869″]

Maar stel je voor: Jij werkt maanden, misschien wel een aantal jaren aan een project. Al jouw tijd, energie, liefde, geld en zelfs een stukje van jezelf stop je in dit project. En dan komt het grote moment, dat je het voor het eerst een select groepje mensen jouw project laat zien. Er wordt kritiek geleverd. Er zitten veel fouten in jouw project en je moet sommige delen zelfs eruit halen.

Dus sta je opnieuw achter de ontwerptafel. Weer een aantal weken gaan voorbij, waarin je met bloed, zweet en tranen werkt aan het perfectioneren van jouw project.

En dan komt er nog een ronde van (af)keuren en herstellen. En misschien nog een derde of zelfs vierde ronde. Iedereen heeft een mening, en jij probeert zo grootmoedig als je bent, alles te verwerken en je project te verbeteren.

Totdat de grand finale komt en jouw project klaar is en in de winkel komt te liggen voor verkoop.

En dan zegt jouw koper: Ik vind het een schitterend project en wil het graag hebben, maar ik wil er niets voor betalen.

Heiliger dan de Paus

[us_image image=”10873″]

Niets heiliger dan de paus. In mijn boekenkast staan ook boeken uit de kringloop en ik ruil ook boeken in een minibieb.

Maar toch probeer ik een aantal hardwerkende mensen, van wie ik denk, dat ze enorm veel talent en kunde bezitten, om een schitterend project te maken, te promoten. In mijn geval dus boeken: Projecten, die maanden, soms zelfs jaren in beslag hebben genomen.

Kers op de taart

Dan hoop ik, dat het moment komt, dat jij of een andere enthousiaste lezer bij mijn boekenkraam komt. En of je nu wel of niet roept: “Ik koop geen boeken”, je toch echt geïnteresseerd naar mijn verhaal luistert.

Je kijkt naar de mooie, bijzondere boeken, die in mijn kraam liggen. En mocht je op dat moment een boek erg leuk lijken, dat je dan zegt:”Ja, ik ga het boek kopen”.

Voor die kersjes op de taart heb ik mijn boekenwinkel voor Nederlandstalige schrijvers en sta ik op markten en heb ik mijn online OERgezellig boekenwinkel.

Want voor ieder verkocht boek, krijg ik weer zoveel liefde terug van de schrijver. Ieder verkocht boek is er één, waarmee ik drie partijen erg blij maak: Jou als lezer, die even weer mag wegdromen in een andere wereld, ik als bemiddelaar. En de schrijver natuurlijk, die weer enorm wordt gewaardeerd voor al het harde en lange werk.

[us_btn label=”Ja, ik koop een boek” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.oergezelligboekenwinkel.nl%2Fboekenwinkel%2F|title:Boekenwinkel|target:_blank” align=”justify”]

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Eén reactie op “Ik koop geen boeken”

  1. Linda

    Heel mooi verwoord, boeken zijn inderdaad heel kostbaar en ontstaan door hard werken en toewijding. Ik ben dan ook erg blij met mijn boeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *