OERgezellig boekenlab, informatie voor de lezer

Waarom het OERgezellig boekenlab? 

In het OERgezellig boekenlab geef ik de Nederlandstalige schrijver meer bekendheid.
Er zijn in Nederland alleen al meer dan 10.000 schrijvers, waarvan maar een handjevol bekendheid geniet.
Andere schrijvers moeten alleen naast het schrijven ook zelf zorgen voor het redigeren, de vormgeving, uitgever zoeken (of publiceren het boeken zelf) en de verkoop. Dit kost enorm veel tijd én geld.
Maar het allerbelangrijkste vind ik, dat deze schrijvers zelf zulke mooie boeken schrijven, dat deze het verdienen om door jou als lezer te worden gevonden. 

Wat kan jij als lezer in het OERgezellig boekenlab doen?

Een schrijver heeft jou als lezer nodig!
Je kan je aanmelden voor één of meer boeken, die je kan lezen, recenseren en vervolgens doorsturen naar een volgende lezer. De schrijvers heeft kosteloos een boek beschikbaar gesteld, die naar jou toegestuurd zal worden.
We vragen van jou tijd om het boek te lezen en te recenseren. Vervolgens dien je deze recensie op diverse websites en Facebook groepen te plaatsen (alle exacte informatie hierover ontvang je per e-mail tegelijkertijd met de ontvangst van het boek).
En weet je wat voor jou extra leuk is?
Jij kan een boek lezen, dat buiten je comfortzone ligt of je kan een nieuw genre uitproberen.

Dus concreet, jouw stappenplan: 

 1. Na ontvangst van het boek, zet je even een berichtje met foto van het boek in de groep, dat je het boek hebt ontvangen. 
 2. Je leest het boek en schrijft een recensie. Deze recensie met foto plaats je op:
  a) OERgezellig boekenwinkel website (
  https://www.oergezelligboekenwinkel.nl/)
  b) Door de schrijver aangegeven website.
  c) Ook plaats je jouw recensie in de OERgezellig boekenlab Facebookgroep (
  https://www.facebook.com/groups/oergezelligleesclub).
  d) Hebban
  e) Andere Facebookgroepen, zoals boekenwurmen, Samenlezerisleuker en boekenfans.

Je hebt hiervoor ongeveer 4 weken de tijd. Het is wel belangrijk dat je deze periode aanhoudt, zodat je het boek daarna weer kan doorsturen naar de volgende lezer. Mocht het je door omstandigheden niet lukken het boek in vier weken uit te lezen, stuur me dan zo snel mogelijk een berichtje!

Uiteraard ben je vrij om jouw recensie te plaatsen op andere belangrijke websites zoals Goodreads of in andere Facebook groepen waar je eventueel lid van bent, bijvoorbeeld: Samenlezenisleuker, Boekenfans of Boekenwurmen 

 1. Schrijf een kort berichtje voor in het boek, zodat de schrijver een aandenken aan jou heeft, als hij of zij het boek terugkrijgt. 
 2. Zodra je het boek uit hebt krijg je van mij een adres en stuur jij het boek weer door naar de volgende lezer binnen Nederland.
  Je krijgt het boek gratis toegestuurd, maar je verstuurt het na het lezen wel op jouw kosten weer door.  Het boek past in de brievenbus als brievenbuspakje. Je kan het beste de doos bewaren, waarin je het boek ook hebt ontvangen. De kosten voor verzending zijn: €4,60 met PostNL met verplichte traceercode, bij online etiket aanmaken €4,10 of  met DHL online voor € 3,95. 

Het boek blijft wel eigendom van de schrijver / schrijfster, dus ik wil je wel vragen om er voorzichtig mee om te gaan. Bij beschadiging moet ik helaas kosten in rekening brengen. 

Als jij mee wilt doen met het OERgezellig boekenlab en een boek ziet, dat je graag wilt ontvangen, stuur me dan privé een berichtje met jouw adresgegevens én welk boek je graag wilt lezen. Zet ook even een berichtje onder de Facebook post, waarin ik het boek presenteer. 

Ik wens je heel veel lees- en schrijfplezier! 

Tot schrijfs! 

Ilona Bouwers
OERgezellig boekenwinkel 

www.oergezelligboekenwinkel.nl

Hoe schrijf ik een recensie?

Op de lezerswebsite Hebban is een goede beschrijving over het schrijven van een goede recensie. Kijk voor meer informatie op Hebban.

De waardering van www.oergezelligboekenwinkel.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 16 reviews.