Sam& de monsterbende presentatie 1

Boekpresentatie Sam& de monsterbende

[us_post_title]

Sam& de monsterbende is een spannend jeugdboek geschreven door één van de meeste enthousiaste schrijfsters, die ik ken: Susan Wallenburg.

1 oktober was de officiële presentatie van dit schitterende en kleurrijk vormgegeven leesboek voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar. En ik mocht bij deze presentatie aanwezig zijn.

[us_grid post_type=”ids” ids=”10451″ items_layout=”9675″ columns=”1″]
[us_image image=”10513″]

Susan Wallenburg

Ik leerde Susan Wallenburg kennen via mijn dochter. Onze dochters zitten bij elkaar in de klas en zijn vriendinnen. Het enthousiasme van Susan is ongelimiteerd en toen ze hoorde, dat ik boeken van Nederlandstalige schrijvers verkoop, voorzag ze me direct van haar eerste prentenboek  Klaas vaak is boos! Even later volgde ook haar tweede voorleesboek Mees heeft hoogtevrees, die in augustus 2022 is verschenen.

En nu komt Susan Wallenburg met het schitterend geïllustreerde jeugdboek Sam& de monsterbende: De regenboogfabriek.

De boekpresentatie

Zaterdagmiddag 1 oktober waren mijn dochter en ik uitgenodigd bij Boekhandel Vermeer in Emmen voor de boekpresentatie van Sam & de monsterbende.

Feestelijk versierd in bijpassende regenboogkleuren werden we verwelkomd met thee en limonade.

[us_image image=”10517″ size=”full”]

Na een korte introductie van Wendy, de boekhandel medewerkster, deelde Susan de achterflap van Sam& de monsterbende met het publiek. Dit deed ze op een leuke manier, maar het echte voorlezen liet ze toch over aan de expert: Voorleeskampioen Esmee las een hoofdstuk voor en dit deed ze op een manier, zoals we van een kampioen verwachten: Duidelijk, enthousiast en meeslepend.

Ook Alexander Roessen van uitgeverij Neckar mocht zijn enthousiasme over het proces van de totstandkoming van het boek delen, samen met redactrice Yfke van Vuurden. Neckar verbindt aan de gepubliceerde boeken een goed doel. Hier hoefde Susan niet lang over na te denken en wist direct welk non-profit organisatie ze aan het boek wilde verbinden: Sam& voor alle kinderen. Het eerste boek van Sam & de monsterbende werd dan ook uitgereikt aan Judith Hermelink van Sam& voor alle kinderen, een organisatie die kinderen ondersteunt van gezinnen, die het niet breed hebben.

Judith nam trots het boek en ontvangst en had nog enorm leuk nieuws: Het boek Sam& de monsterbende zal aan 20.000 verjaardagspakketten worden toegevoegd, die kinderen ontvangen als ouders niet het geld hebben, om een leuk cadeau voor ze te kopen.

Hoofdrolspeelster Sam

Het verhaal is ontstaan doordat Susan’s dochter Sam als klein meisje monsters onder het bed hoorde. Met een, door haar vader gemaakt, zwaard bevocht ze de monsters. Maar later bleek, dat de monsters helemaal niet zo boosaardig zijn.

Kleurrijke, vrolijke monsters sieren het boek en het verhaal, maar ze hebben de hulp van Sam nodig. Zoals Zwazzel, het zwarte pluizige monster en Regen, een klein monster met een lichtblauwe, waterige huid.

Sam gaat met Pluis, haar hond, en het magische zwaard mee met Zwazzel. Gaat het haar lukken om het gemene monster Mort te verslaan?

Helaas hield het verhaal hier op vandaag. Dus ik had een goede reden om het boek te kopen voor mijn dochter (en mezelf ;-)). Opgesierd met handtekeningen van zowel Susan als Sam gingen mijn dochter en ik blij naar huis.

Wat een ontzettend leuke boekpresentatie met een nog leuker boek!

[us_image image=”10519″]

Alle boeken van Susan Wallenburg

[us_grid post_type=”ids” ids=”9761,10366,9769,10451″ items_layout=”9675″ columns=”4″]

Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *